10 grešaka koje su potopile Titanik

Sinopsis

Od nastanka fatalne sante leda u glečerima Grenlanda pa sve do sati nakon sudara s brodom, pratimo putovanje Titanika, od izgradnje do katastrofe, izdvajajući deset ključnih grešaka koje su dovele do najslavnije pomorske nesreće u istoriji.

14. aprila 1912, RMS Titanik udario je u ledeni breg na severu Atlantskog okeana i potonuo zajedno s oko 1.500 putnika i radnika. Ali Titanik je bio najmoderniji brod svoje ere, izgrađen da preživi i takav sudar. Šta je onda presudilo ovom legendarnom brodu?

10 grešaka koje su potopile Titanik otkriće nam da nije postojao samo jedan faktor koji je poslao Titanik na dno okeana. Zapravo, ono što je zapečatilo sudbinu ovog broda bio je čitav sled događaja, od kojih nijedan sam po sebi nije fatalan, ali su zbirno doveli do niza grešaka koje su prevagnule na štetu broda. Od procedure za popravku zakivaka na krmi broda, odlaganja izgradnje zbog koje je prvo putovanje odloženo za sezonu opasnih santi leda, pa sve do neverovatne činjenice da straža u trećoj smeni te kobne noći nije imala pristup dvogledu, otkrićemo vam deset ključnih grešaka koje su zajedno potopile “nepotopivi” Titanik.

10 grešaka koje su potopile Titanik
Friday
14
January
2022
8:05 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje