Čovek delfin

Sinopsis

Otkrijte priču i ostavštinu Žaka Majola, legendarnog ronioca na dah čiji je život postao inspiracija za kultni film Lika Besona, “Veliko plavetnilo”.

Čovek delfin nas vodi u svet Žaka Majola, prateći njegovo uzbudljivo putovanje, uvlačeći gledaoce u čulno i transformativno iskustvo ronjenja na dah.

Od Mediterana do Japana, od Indije do Bahama, upoznajemo najbliže prijatelje i porodicu Majola, uključujući i njegovu decu Doti i Žan Žaka, kao i šampione u ronjenju, Vilijama Trubridža, Megan Heni-Grir i Umberta Pelicarija, kako bismo otkrili portret čoveka koji je dostigao granice ljudskog tela i uma, ne samo kako bi obarao rekorde, već i u nadi da će otkriti dublju vezu između ljudskih bića i mora.

Uz naraciju Žana Marka Bara, glumca koji je tumačio ulogu Majola u “Velikom plavetnilu”, ovaj film prepliće retke arhivske snimke od 1950-ih pa nadalje, sa fenomenalnom savremenom podvodnom fotografijom, kako bi otkrio kako je “čovek delfin” doneo revoluciju u svet ronjenja na dah i novu svest o našem odnosu sa morem i našim unutrašnjim bićem.

Čovek delfin
Friday
11
November
2022
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje