Čovek koji je ubio Šerloka Holmsa

Sinopsis

Kako se i dalje snimaju filmovi i serije o Šerloku Holmsu, ovaj fiktivni lik nikad nije bio popularniji. Ali šta je sa njegovim tvorcem, ser Arturom Konanom Dojlom, čiji život je takođe povremeno bio mračan i misteriozan kao i život čoveka kog je stvorio?

Kako je ovaj izvanredni lik nastao i da li je, kako mnogi veruju, stvarno postojao? Priča iza stvaranja ovog viktorijanskog fenomena je i uznemirujuća i mistifikovana. Vodi gledaoca na putovanje kroz Edinburg mladog Konana Dojla i mračnije uticaje na njegov život, a onda na ulice Londona. Šta je to kod Šerloka Holmsa tako fasciniralo društvo na pragu uzbudljivog, ali i zastrašujućeg sveta 20. veka?

Uz dramatične vizualizacije, doprinose vodećih stručnjaka za Holmsa, ličnosti iz sveta književnosti i istraživanja, kao i medicinske dokaze, enigma Šerloka Holmsa  biva secirana i istina počinje da izranja. Ovaj novi dokumentarac istražuje intrigantni svet Konana Dojla i otkriva istinu iza njegove odluke da u jednoj dramatičnoj epizodi ubije čoveka koji je toliko dugo dominirao njegovim životom.

Čovek koji je ubio Šerloka Holmsa
Sunday
19
September
2021
6:50 am
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje