DNK dokazi

Sinopsis

Pomoću revolucije u forenzici, zastareli slučajevi širom sveta se napokon rešavaju, a emisija “DNK dokazi” istražuje i prenosi priče najneverovatnijih slučajeva koji su do sada rešeni. Pomoću iskaza svedoka, novih razgovora, arhivskih snimaka i dramatičnih rekonstrukcija, “DNK dokazi” donosi uzbudljiv televizijski program koji će nam otkriti nove i dinamične oblike borbe protiv kriminala.

Svaka jednočasovna epizoda prikazuje rad detektiva na rešavanju zastarelih slučajeva pomoću DNK članova porodica, i način na koji te dodatne DNK informacije prave revoluciju u genetskom profilisanju pri rešavanju slučajeva. Uz pomoć svedočenja očevidaca, novih razgovora s forenzičkim i psihološkim stručnjacima, kao i uz rekonstrukciju zločina pomešanu s arhivskim snimcima, ova serija predstavlja studiju savremene i futurističke tehnologije rešavanja zločina. Oni će nam pokazati na koji način se ustaljene metode istrage mogu poboljšati uz pomoć forenzike, i na koji način profilisanje DNK srodnika menja svet.

Svaka epizoda u ovom serijalu počinje nasilnim zločinom koji je izvršen iz nepoznatog razloga, koji je kasnije ostao nerešen i dobro propraćen slučaj u javnosti SAD ili Britanije. Ovaj serijal prati modeleistrage po kojima su otkriveni Ubica iz Golden Stejta, Noćobdija i druge ubice koji su na kraju ulovljene pomoću tehnike analize DNK srodnika. Pravi obrt u ovoj priči se otkriva uz pomoć forenzičara koji vode gledaoce (i detektive) kroz nove procese analize DNK, tzv. srodničkog DNK. To nas na kraju dovodi do razrešenja zločina.

 

DNK dokazi
Saturday
09
April
2022
5:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje