Godišnjica potonuća Titanika

Sinopsis

TITANIK: POMOĆ KOJA NIJE DOŠLA (15. 4., 21:45)

Da li je ova istorijska tragedija takođe i poprište jednog zaboravljenog zločina?

Potonuće Titanika bilo je jedna od velikih tragedija 20. veka, ali da li je to bilo i mesto zločina? Kako je Titanik počeo da tone, drugi brod se pojavio na licu mesta, nudeći putnicima nadu da će biti spašeni. Međutim, uprkos salvama raketa, brod se okrenuo na drugu stranu. Otkad je otkrivena olupina Titanika, misterija je počela da se razrešava, a sada, uz nedavno otkrivene tragove, istakao se jedan osumnjičeni: brod Maunt Templ. Pratimo čitav niz stručnjaka koji se služe naprednim istraživačkim alatima kako bi otkrili nove tragove i preispitali dokaze iz 1912. radi nove prilike da razreše najveći zaboravljeni zločin veka.

ŠESTORICA: POSLEDNJA TAJNA TITANIKA (15. 4., 22:45)

Producirana od strane Džejmsa Kamerona, ovo je neverovatna priča o šestorici zaboravljenih Kineza koji su preživeli udes Titanika. Po dolasku u Njujork, preživeli su optuženi za nečasno ponašanje od strane novinara i izbačeni su iz zemlje u roku od 24 sata. Nikada nisu intervjuisani, prosto su nestali.

U ovom nagrađivanom filmu, međunarodna ekipa istražitelja je rešena da otkrije njihovu priču prvi put, prateći njihove potomke, razbijajući mitove i rasističke predrasude i učeći o tome šta se zaista desilo s tim neverovatnim ljudima. Ovo epsko putovanje nas vodi preko više kontinenata, od Kine do SAD, od Kanade do Velike Britanije. Usput otkrivamo kako su protagonisti učestvovali u Prvom svetskom ratu, o imigracionim politikama koje su ih izdvojile iz mase i deportacijama koje su im promenile živote.

Uz ekskluzivne intervjue Džejmsa Kamerona, neverovatne animacije i beleške sa snimanja Titanika, uključujući i dosada neviđenu scenu, ova priča o diskriminaciji i preživljavanju uprkos svemu danas se čini važnije nego ikada.

10 GREŠAKA KOJE SU POTOPILE TITANIK (15. 4., 23:50)

Od nastanka fatalne sante leda u glečerima Grenlanda pa sve do sati nakon sudara s brodom, pratimo putovanje Titanika, od izgradnje do katastrofe, izdvajajući deset ključnih grešaka koje su dovele do najslavnije pomorske nesreće u istoriji.

14. aprila 1912, RMS Titanik udario je u ledeni breg na severu Atlantskog okeana i potonuo zajedno s oko 1.500 putnika i radnika. Ali Titanik je bio najmoderniji brod svoje ere, izgrađen da preživi i takav sudar. Šta je onda presudilo ovom legendarnom brodu?

10 grešaka koje su potopile Titanik otkriće nam da nije postojao samo jedan faktor koji je poslao Titanik na dno okeana. Zapravo, ono što je zapečatilo sudbinu ovog broda bio je čitav sled događaja, od kojih nijedan sam po sebi nije fatalan, ali su zbirno doveli do niza grešaka koje su prevagnule na štetu broda. Od procedure za popravku zakivaka na krmi broda, odlaganja izgradnje zbog koje je prvo putovanje odloženo za sezonu opasnih santi leda, pa sve do neverovatne činjenice da straža u trećoj smeni te kobne noći nije imala pristup dvogledu, otkrićemo vam deset ključnih grešaka koje su zajedno potopile “nepotopivi” Titanik.

Godišnjica potonuća Titanika
Saturday
15
April
2023
9:45 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje