Kako su nacisti izgubili rat

Sinopsis

KAKO SU NACISTI IZGUBILI RAT

ČUDNI PARTNERI

Saveznici Nemačke na početku Drugog svetskog rata bili su ograničeni na nekoliko despota i diktatora. Ali sve te veze bile su od početka osuđene na propast i čudan izbor partnera će proganjati Nemačku, koja će na kraju platiti visoku cenu zbog tih odluka.

(NE)ČUDOTVORNO ORUŽJE

Dok je Nemačka bila previše rastrzana tokom Drugog svetskog rata, Hitler i Gebels su promovisali „čudotvorno oružje“ kao put do pobede. Ovo slepo verovanje u tehnologiju koja će na kraju spasiti Rajh postalo je kritična prepreka nacističkim ratnim naporima.

DROGE, OBMANE I ODLAZAK SA SCENE

Ova epizoda istražuje kakvu je ulogu imalo to što je Hitler svakodnevno ubrizgavao opijate i metamfetamine u njegovom ubilačkom režimu. Da li je ovo drogiranje podsticalo ionako paranoičan karakter? Hitlerova megalomanija i sve nestabilnija ličnost pokazali su se kao jedno od najvećih oružja Saveznika i na kraju doveli do uništenja Nemačke.

PREVRTLJIVI UNUTRAŠNJI KRUG

Nacističko vođstvo bilo je ambiciozno, nemilosrdno i okrutno. Najveća imena u hijerarhiji nacističke Nemačke naizgled su sarađivala, ali iza kulisa bila je drugačija priča. Nepotizam, korupcija i strah bili su široko rašireni... i to je dovelo do njihovog uništenja.

UNUTRAŠNJI NEPRIJATELJ

Da bi ostvarili ideal arijevske rase, nacisti su bili opterećeni drugim ideološkim ratom. To je bila odluka koja će im na kraju onemogućiti da dobiju Drugi svetski rat i koja je dovela do smrti miliona ljudi.

GLUPE VOJNE GREŠKE

Rane pobede u Drugom svetskom ratu dale su Hitleru lažno samopouzdanje, ali kad su počele greške, bile su brojne i brze, a na kraju su oholost i lični interesi doveli do konačnog poraza od strane Saveznika.

Kako su nacisti izgubili rat
Monday
20
September
2021
7:05 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje