Lenonov zadnji vikend

Sinopsis

U decembru 1980, Džon Lenon i Joko Ono nisu razgovarali s medijima duže od pet godina. Pošto je spremao promociju novog albuma, Lenon je trebalo da razgovara u Njujorku sa di-džejem BBC-jevog Radija Jedan, Endijem Piblsom.

Džon je sve iznenadio kada je diskutovao o nizu tema koje ranije nije spominjao, uključujući raspad Bitlsa, njegovom odnosu sa Polom Makartnijem, borbi sa zavisnošću, političkim problemima u SAD i Britaniji, svojoj porodici i nostalgiji za Liverpulom. Takođe je pričao o radu sa Filom Spektorom i Dejvidom Bouvijem, kao i o tome kako je producirao svoje solo albume, na kojima se nalaze sjajne pesme poput Imagine ili Give peace a chance.

Lenonov zadnji vikend skreće pažnju na njegov poslednji intervju uz gomilu arhivskih snimaka, fotografija i razgovora sa ljudima koji su ga poznavali.

Očigledno pun života i srećan zbog muzike koju će praviti, Lenonova dirljiva iskrenost i iznenađujuće izjave čine ovaj film još bitnijim u svetlu njegovog brutalnog ubistva koje se desilo samo 48 sati kasnije.

Lenonov zadnji vikend
Friday
12
August
2022
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje