Mačo mart

Sinopsis

U mesecu kada slavimo žene, nismo zaboravili muškarce koji pomeraju sopstvene mentalne i fizičke granice. U cilju podizanja svesti ići će na najviše i najniže tačke Zemlje, prelaziti opasne puteve i dokazati da fizički napori poput vojnika nisu prepreka.

Na DOX TV će dokazati da ravnopravno mogu da pariraju jakim i jakim ženama koje sa puno volje i truda savladavaju svakodnevne izazove.

Od jezgra do sunca, 10. 3. u 1:10

MiljanLudenja, sportista iz Ekvadora, kreće u novu avanturu da postane prvi sportistakoji će ući u Ginisovu knjigu rekorda za svoju voljenu zemlju.

Sam preko Arktika, 12. 3. 21:50

Poznati istraživač Adam Šoalts uzima kanu i pokazuje pun repertoar veština preživljavanja u divljini na fantastičnom putovanju od skoro 4.000 km na pustom severu.

Šoaltov cilj je da pređe veći deo najsevernijih divljih predela zemlje, od Jukona do Nunavuta, u trci sa prirodnim silama; on mora da se kreće opasnim i neobeleženim vodenim putevima pre nego što zima učini da se taj teren ne može preći.

Test izdržljivosti, 14. 3. 23:30

GORUCK selection nije samo jedan od najtežih testova izdržljivosti na svetu, već je i pokušaj njegovih tvoraca da premoste podelu između vojnog i civilnog sveta. Ovaj 48-časovni događaj u organizaciji veterana specijalnih jedinica je zgusnuta interpretacija 24-dnevnog prijemnog testa vojske SAD. Učesnicima je ovaj događaj prilika da testiraju svoje granice, odajući počast onima koji štite državu. Za vojnike je to prilika da odaju počast svojoj zajednici i povežu se sa civilima. Manje od 2% učesnika je stiglo do kraja na poslednjih 18 događaja. Da li će iko u generaciji 019 uspeti da zadovolji kriterijume?

SAS: Opaki ratnici, od 17. 3. 19:10

SAS je legenda obavijena velom tajni. Danas, 75 godina nakon formiranja, najopasnija svetska vojna sila prvi put javno progovara, omogućavajući da se istinita priča o njenom poreklu ispriča u živim detaljima. Prepuna novih avantura i intimnih otkrića iz formativnih godina, od 1941. do 1947, ovo je priča o Drugom svetskom ratu kakvu do sada niste videli ni čuli, sa većim rizicima i većim nagradama. Uz do sada neviđen i ekskluzivan pristup tajnim arhivama SAS-a, Ben Mekintajer otkriva priče o hrabrosti i dosetljivosti, isprepletene primerima hijerarhijske nesposobnosti, sirove brutalnosti i dirljive ljudske krhkosti, koje se kombinuju u čast nepoznatih junaka neuporedive hrabrosti. Ova avantura se odvija po rečima samog SAS-a, uključujući i arhivska prisećanja na filmu i memoarima, kao i ekskluzivne intervjue sa četiri živa veterana prvog SAS-a, koji se iz prve ruke prisećaju haosa, ludila i utisaka o ratu. Uz humanost, skromnost i herojstvo, ovi vojnici prepričavaju revolucionarnu akciju ključnih sabotaža, obaveštajnog rada i gerilskih napada, i otkrivaju šta ih je motivisalo, povezalo i nateralo da postanu najstrašnija svetska vojna sila.

Mačo mart
Friday
10
March
2023
1:10 am
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje