Najveća rušenja

Sinopsis

S01Ep1:

Porodični tim za rušenje iz Feniksa, država Merilend, dolazi na lokaciju nuklearne elektrane Selafild kako bi srušili četiri zastarele kule za nuklearno hlađenje. To će biti prvi put da su eksplozivi upotrebljeni na aktivnoj nuklearnoj lokaciji u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tim ima deset dana da istovari i aktivira 4.500 paketa dinamita u kulama, od kojih je jedna udaljena samo 40 metara od postrojenja za obradu nuklearnog goriva. Tim će ovim poduhvatom ući u istoriju, ali ih brine osipanje materijala.

S01Ep2:

Porodični tim za rušenje iz Feniksa, država Merilend, dolazi u Vegas kako bi srušili hotelski kompleks sa kazinom, Frontir. Ovo je petnaesti objekat koji dižu u vazduh u Vegasu, i Frontir će se pokazati kao posebno težak poduhvat. Tvrdoglava stara zgrada, ispunjena ogromnim količinama čelične armature i toksičnog azbesta, prinudiće tim da u nju utovari preko 5.000 štapova dinamita. Plan dodatno komplikuje to što klijent želi da rušenje zgrade prati ogroman vatromet. Ispunjen dinamitom, vatrometima i čelikom, Frontir nastavlja da impresionira do samog kraja.

S01Ep3:

Porodični tim za rušenje iz Feniksa, država Merilend, dolazi u Bal Harbor u Majami Biču, država Florida, kako bi srušili zastareli kompleks odmarališta. Ono se graniči sa milionerskim stambenim kompleksom koji se nalazi na samo pet metara odatle. Tim ima deset dana da istovari i postavi dinamit, zajedno sa moćnim eksplozivima, koji imaju moć da probiju čelik. Muče se da zadrže eksplozivnu energiju da ne ošteti objekte i ne naudi ljudima koji se nalaze oko mesta rušenja.

S01Ep4:

Porodični tim za rušenje iz Feniksa, država Merilend, dolazi u Kejp Kaneveral, država Florida, kako bi srušili stari toranj za lansiranje raketa. Tim ima mesec dana da istovari i postavi usko specijalizovane, moćne eksplozive koji imaju moć da probiju čelik. Muče se da ispoštuju rokove i osiguraju da je tim bezbedan na ovom industrijskom mestu rušenja.

S02Ep1:

Vešt tim za rušenje mora da sruši ogroman sportski stadion u srcu Indijanapolisa i da spreči da se njegovo uništenje proširi dalje. Stadion RCA sa 60.000 mesta nalazi se na samo nekoliko metara od kongresnog centra vrednog više miliona dolara, kao i od glavne gradske železnice. Prozori dvanaestospratne poslovne kule, kao i zastarela podzemna kanalizaciona mreža su takođe ugrožene. Ekipa za kontrolisano rušenje će morati da se izbori sa 52.000 tona čvrstog betona, i da zadrže svoje igrarije u zadatim okvirima.

S02Ep2:

Iskusni tim za rušenje mora da upotrebi novi sistem eksploziva kako bi potopili svoj prvi brod, Hojt S. Vanderberg. U ovom jedinstvenom projektu rušenja, ekipa za kontrolisano rušenje se udružuje sa ekipom za izvlačenje brodova kako bi pretvorili bivši špijunski brod težak 17.000 tona u drugi najveći veštački greben na svetu. Koristeći baklje iznad površine vode, a moćne eksplozive ispod nje, moraće da izbuše gotovo 500 rupa u trupu broda. Njihova misija je da dovoljno brzo zamene vazduh vodom, kako bi uspeli da smeste Vanderberg u uspravan položaj u uskoj željenoj zoni. Ali to je ogroman izazov, posebno jer nijedan električni niti navigacioni sistem broda ne funkcioniše. Hoće li uspeti da pruže novi život ovom mrtvom brodu? Ili će ih plan potapanja odvesti u katastrofu?

S02Ep3:

Inženjersko čudo koje je pošlo po zlu stavlja ekipu za kontrolisano rušenje pred najčudniji izazov do sad – srušiti potpuno novu kulu otpornu na udar tornada. Moguće je da će time oboriti svetski rekord, to bi bila najviša zgrada ojačana betonskom konstrukcijom koja je ikada srušena eksplozivom. Visoka trideset i jedan sprat, kula Oušn ima tri ojačana jezgra od armiranog betona debljine 75 centimetara. Ali ova masivna građevina je imala i neočekivanu cenu – super teška građevina je počela da tone u tlo ostrva Saut Padre. Tim se nikada nije susreo s nečim sličnim – građevina sa nestabilnim temeljem, opasno blizu novog kompleksa stambenih zgrada, kao i osetljivih peščanih dina. Da bi je srušili, moraće da probiju granice tehnologije rušenja. To bi mogao biti svetski rekord, ili katastrofa svetskih razmera.  

S02Ep4:

Eksplozivno rušenje kakvo nikada pre niste videli – Najveća rušenja: rušenje Svetskog prvenstva u 3D. Ova revolucionarna epizoda prati ekipu firme Kontrolisano rušenje na putu u Brazil sa ciljem da se sruši jedan od najvećih stadiona na svetu, Fonte Nova. Ovakav tip rušenja je ono u čemu se naš tim prirodno snalazi: oni su već srušili više ogromnih stadiona u SAD. Ali ovaj posao je drugačiji, brazilska ekipa ga sprovodi, tako da naš tim ne može da barata niti jednim štapom eksploziva. A lokacija, koja je zatvorena nakon smrtonosnog propadanja strukture, je prepuna opasnosti. Mogu li naš tim i Brazilci zajedno da izvedu ovaj posao, ili će se ovo rušenje stadiona Svetskog prvenstva pretvoriti u svetsku katastrofu?

Najveća rušenja
Tuesday
26
April
2022
9:00 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje