Poslednji rogovi Afrike

Sinopsis

Zahvaljujući ekskluzivnom pristupu, film “Poslednji rogovi Afrike” je uzbudljiv i intiman pogled na trenutni rat protiv krivolova na nosoroge koji besni Afrikom. Pratimo putovanje dvoje junaka konzervacije koji rizikuju živote kako bi zaštitili nosoroge o kojima brinu, dok se istovremeno odvija tajna operacija za rušenje najozloglašenijih sindikata krivolovaca u Južnoafričkoj Republici.

Skriveno od javnosti, u Južnoj Africi se nalazi najveće svetsko sirotište nosoroga, koje vodi Petronel Nivud, koja se bavi posledicama, nakon što krivolovci namerno ostavljaju mladunce nosoroga da umru. Kroz njene oči, gledaoci dobijaju uvid u neverovatne odnose koji se stvaraju i srceparajuću stvarnost iz koje potiču ovi mladunci.

U međuvremenu, u nacionalnom parku Kruger, početnoj tački za krivolov na nosoroge, Don Ingliš, iskusni rendžer, upravlja hrabrom ekipom na liniji fronta zaštite nosoroga, dok obavljaju gotovo beskrajne zadatke koji se tiču zaštite životinja na prostoru veličine Izraela.

Uz do sada neviđene snimke najveće tajne istrage krivolova u Južnoj Africi i intervjue, tvorci filma su rizikovali živote ulaskom u podzemni svet nezakonite prodaje rogova nosoroga koju organizuju beskrupulozni kraljevi krivolova Južne Afrike. “Poslednji rogovi Afrike” pruža uvid iz prve ruke u složene moralne debate o savremenoj konzervaciji divljih životinja, koja se nalazi upletena u mrežu korupcije i protivzakonite trgovine životinjama.

Poslednji rogovi Afrike
Thursday
12
January
2023
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje