Profesija kurva

Sinopsis

Da li su u srednjem veku zaista postojale putujuće kurve? Kako je izgledao posao prostitucije? Da li su žene koristile neki oblik kontracepcije i gde su se nalazili najveći bordeli u Evropi? Rasvetljavajući istorijski zabeleženu sudbinu jedne “putujuće kurve”, Else fon Ejstet, ovaj uzbudljivi dokumentarac nam daje odgovor na ova pitanja.

Nakon što je Mari, protagonistkinja drame “Kurva”, silovana, naterana je da živi kao prostitutka. Postala je putujuća kurva, prodajući telo u raznim gradovima, na sajmovima pa čak i na ratnom frontu. Ali kako je “najstariji zanat na svetu” mogao da postoji u religioznoj Evropi srednjeg veka? Zar nisu tada sve žene smatrane jednako na udaru?

Istorijske činjenice tvrde da je prostitucija bila sastavni deo života u srednjem veku, ne samo na ulicama, već i u bordelima. U takozvanim “ženskim skloništima”, gazdarica kuće je odlučivala da li muškarac može da dobije laku damu, i koju tačno.

Ovaj fascinantni dokumentarac istražuje kako su žene tog doba postajale prostitutke, koje seksualne veštine su imale i koliko su novca tražile. Da li je išta smatrano za tabu?

Profesija kurva
Tuesday
28
February
2023
11:45 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje