Putin: Novi ruski car

Sinopsis

Kako je siromašni dečak iz malog stana u Sankt Peterburgu postao jedan od najmoćnijih lidera sveta? Predmet divljenja za Trampa i strah i trepet za protivnike, prateći veče njegovog gotovo zagarantovanog povratka na mesto predsednika Rusije, „Novi ruski car“ donosi priču o neverovatnom usponu Vladimira Putina do vlasti – od običnog činovnika KGB-a do desne ruke Borisa Jeljcina i mesta njegovog naslednika.

Donosimo otkrića iz užeg kruga Putinovih ljudi u Kremlju, uključujući bivšeg pomoćnika Sergeja Pugačeva, koji je pomogao Putinu da dođe do moći, pre nego što mu se zamerio. Šahovski velemajstor Gari Kasparov priseća se neuspelog pokušaja da mu se usprotivi, a oligarh Mihail Hodorkovski, koji je završio u zatvoru i ostao bez bogatstva, govori o tome šta znači naći se Putinu na meti.

Ovaj dokumentarni film donosi razgovor s bivšim ministrom unutrašnjih poslova Velike Britanije, Džekom Stroom, koji se priseća Putinovog prvog susreta s Tonijem Blerom, liderom na kog se Putin očigledno ugledao, a Stro primećuje koliko su njih dvojica „prilično slični“. Bivši ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg se družio s Putinom tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012. i zbližio se s njim zbog ljubavi prema džudu, ali kasnije nije mogao da utiče na njegovu odluku da napadne Krim.

Putin: Novi ruski car
Saturday
19
March
2022
12:20 am
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje