Sastanak sa smrću

Sinopsis

Sastanak sa smrću će istražiti turbulentnu eru 1970-tih i otkriti kako je vladavina terora Rodnija Alkale prešla put od Los Anđelesa do Njujorka.

Kao student umetnosti, Alkala je brusio svoje fotografske veštine na univerzitetima UCLA i NYU. Zahvaljujući fotografskom zanatu, Alkala je dobio mogućnost da uhodi devojke i decu tokom čitave slobodnjačke i pomodarske decenije. Njegova zbirka od preko 1.000 fotografija služi kao glavni resurs za policiju kako bi se Alkala povezao sa drugim potencijalnim žrtvama, ali zbog eksplicitne prirode tih fotografija, samo mali broj njih je pušten u javnost u nadi da će se utvrditi identiteti i lokacije njegovih subjekata.

Ovaj serijal nas vraća kroz vreme, do njegovog prvog poznatog zločina u Los Anđelesu 1968. godine, kada je kidnapovao, silovao i skoro ubio osmogodišnju devojčicu. Nakon što joj porodica nije dozvolila da svedoči, Alkalu je sačekao samo kraći pritvor. Nakon preranog otpusta 1974. Alkala je godinama vraćan nazad u zatvor zbog različitih prestupa. Na kraju je federalna istraga otkrila čitav niz žrtava u četiri savezne države, između 1968. i 1979, što je dovelo do njegovog hapšenja. Progoneći žene i decu, Alkala je uspeo da obmane i zarobi nevine mete, pretvarajući se da je uspešan fotograf. Sa koeficijentom inteligencije preko 160, koristio se lukavstvom kako bi se povezao sa žrtvama koje je kasnije koristio za svoje sadističke igre.

Sastanak sa smrću
Thursday
22
February
2024
11:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje