Šokantna krimi serija „Desna ruka Džefrija Epstina“

Gilejn Maksvel u utorak je na njujorškom sudu osuđena na 20 godina zatvora, a povodom presude na DOX TV-u u četvrtak, 30.6. u 21:55, emitujemo seriju „Desna ruka Džefrija Epstina“
Sinopsis

Slučaj Džefrija Epstina šokirao je javnost. Milijarder poznat po druženju s američkim bogatašima i političarima, 2019. uhapšen je i optužen za seksualno zlostavljanje i iskorišćavanje stotina mladih devojaka. Međutim, pre početka suđenja, u avgustu 2019. godine, pod sumnjivim okolnostima pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji.

Džefri Epstin, investicioni bankar i multimilioner, drugovao je sa Bilom Klintonom i Donaldom Trampom, bivšim predsednicima SAD-a, a na listi njegovih prijatelja nalazili su se i brojni ugledni naučnici, koje je izdašno finansirao. Za svoje brojne zločine nikada neće odgovarati, a misterioznost oko njega, naročito oko načina na koji je zaradio toliki novac, ne jenjava ni posle okončanja njegovog života.

U julu 2020. uhapšena je Gilejn Maksvel, njegova bivša devojka i najbliža saradnica, pod optužbama da je upravo ona podvodila maloletnice bogatašu i prisiljavala ih na seks sa Džefrijem Epstinom, ali i sa njegovim slavnim prijateljima i poslovnim partnerima.

Ove nedelje, posle skoro 2 godine suđenja ,na njujorškom sudu proglašena je krivom i osuđena na 20 godina zatvora.

Gilejn Maksvel je ćerka britanskog medijskog mogula Roberta Maksvela, koji je 1991. pod misterioznim okolnostima poginuo na svojoj jahti. Zanimljivo, u trenutku smrti bio je u centru afere jer se za pokrivanje svojih dugova „poslužio“ novcem iz penzionog fonda svojih radnika. Gilejn se, posle smrti oca, seli u SAD, gde upoznaje Epstina.

U početku je njihova veza bila romantična, ali je Gilejn uskoro Epstinu postala dugogodišnja saradnica, osoba od poverenja i lična asistentkinja. Upravo zahvaljujući Gilejn, Epstin je imao kontakte i u Bakingemskoj palati, a princ Endru, vojvoda od Jorka (drugi sin kraljice Elizabete), bio je gost na ludim žurkama koje je za džet-set priređivao Epstin.

Dokumentarna serija „Desna ruka Džefrija Epstina“ istražuje moćnu i misterioznu Gilejn Maksvel, pripadnicu britanske društvene elite, čiji život kreće silaznom putanjom kada upozna Epstina.

U tri epizode serije, čija produkcija iznosi čak 850.000 $ po epizodi, pratimo Gilejn od njenog komplikovanog detinjstva i složenog odnosa s ocem, do sumnjive smrti oca te upoznavanja s Džefrijem, kada njen život poprima potpuno mračnu dimenziju. Od raskošnih zabava do skrivenih kamera u zidovima njihovog penthausa, Gilejn i Epstin bili su nedodirljivi sve do razotkrivanja stravičnih seksualnih zločina.

Krimi serija otkriva misterioznu priču o moći, seksu i novcu te baca novo svetlo na duboku umešanost Gilejn Maksvel u zločine Džefrija Epstina.

Ne propustite - četvrtak, 30.6. u 21:55Desna ruka Džefrija Epstina.

Šokantna krimi serija „Desna ruka Džefrija Epstina“
Thursday
30
June
2022
9:55 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje