Uporni farmer

Dokumentarni film o održivoj poljoprivredi
Sinopsis

Pre više od 10 godina, Džon Ubaldo odnosno "Džon Boj", uspešni investicioni bankar sa Vol Strita, odlučio je da napusti posao.

Uznemiren zbog smrti najboljeg prijatelja tokom napada na Svetski trgovinski centar 11. septembra, Džon je karijeru u svetu finansija zamenio za 185 ari zemlje u Batenkil Riveru, u Kembridžu, u državi Njujork, gde živi život kao mali farmer. Džon je želeo da vodi farmu kako se to radilo pre 100 godina, gajeći raznovrsnu stoku i useve. Njegov jedini cilj je bio da uzgaja ukusnu i nutritivnu hranu za sebe i proširenu mrežu prijatelja i porodice.

Ali Džonov san o prostom, tradicionalnom životu seljaka se komplikuje kad se suprotstavi poljoprivrednim korporacijama i shvati da njegove metode nisu u skladu sa vodećim metodama u uzgoju danas.

Džon, veoma povučeni farmer, postaje strastveni javni zagovornik lobiranja za postavljanje GMO etiketa, prava životinja, očuvanje raznovrsnosti useva i smanjenje hemijskih zaprašivača, kako bi pomogao u očuvanju malih farmi i ruralne Amerike.

Uporni farmer
Wednesday
17
March
2021
8:30 pm
Reditelj

Žanr

dokumentarni film

Godina proizvodnje