Vazdušna služba spašavanja

Sinopsis

Helikopterska spasilačka služba Vestpeka je državna služba koja je izvela preko 70.000 spasilačkih misija od osnivanja 1973. godine. To je najstarija civilna helikopterska služba u Australiji, i tokom letnjih meseci opslužuje 84% stanovništva.

“Vazdušna služba spašavanja” je dokumentarna serija koja prati rizične zadatke spasilačke ekipe Helikopterske službe Vestpeka. Letećemo s pilotima, posadom i bolničarima intenzivne nege, i zajedno s njima ćemo upoznati živote Australijanaca u kriznim situacijama. Ovo je stvarni narativ onoga što se dešava kada se čovečanstvo sudari sa prelepom i oštrom prirodom Australije.

Beležimo akciju u trenutku dešavanja kroz dijaloge i tok svesti, pratimo priče iz ugla glavne spasilačke ekipe koja ulazi u živote običnih Australijanaca, ribolovaca nasukanih na stene, tinejdžera avanturista zarobljenih u kolima, ljudi izgubljenih na moru, motociklista, planinara i izletnika koji se zatiču na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Otkrivamo misli, emocije i motive  muškaraca i žena iza uniformi: šta oni zaista rizikuju? Kakve sve kritične odluke moraju da donesu u trenutku? I kako se bore s osećanjima i traumama? Spasilačke ekipe imaju zadatak da spašavaju živote, pomažu povređenima, nalaze izgubljene i ulivaju poverenje i podršku bez premca.

Spasilačke misije će povesti gledaoce sa ivice sedišta do gustih krošnji, od okeanskih talasa do velikih nezgoda na autoputevima, od zabačenih farmi do oštrih litica, prizora i situacija koje savršeno opisuju Australiju. Ovo je prava spasilačka drama o nama.

Vazdušna služba spašavanja
Friday
23
September
2022
6:20 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje