Zločini koji su šokirali Veliku Britaniju

Sinopsis

Iako nam se ponekad čini da se zločini događaju tamo negde daleko, to je daleko od istine. Zločini koji su najčešće šokirali svetsku javnost dogodili su se upravo u susedstvu. A među najpoznatijima su svakako oni koji su se dogodili u Velikoj Britaniji. Zemlja koju često percipiramo kao zemlju muzičkih festivala, kraljevske porodice i fudbala poprište je i neverovatnih zločina.

NEZABORAVLJENA MADI

Novinske naslovne strane i medijske članke celog sveta te davne 2007. godine obeležilo je lice malene Madelin Maken. Trogodišnjakinja koja je misteriozno nestala iz apartmana u Portugalu šokirala je ceo svet. Iako je nestanak prijavljen brzo, policija je imala malo tragova. Istraga koja je vodila u raznim smerovima i rađala brojne teorije intrigirali su javnost, ali maloj Madi nažalost nije bilo traga. Sedamnaest godina kasnije, njen slučaj je i dalje otvoren, a istraga je u jednom trenutku dovela i do osuđenih pedofila. Novi tragovi pojavljuju se gotovo svakodnevno, ali pitanje je koliko su verodostojni. U istragu nestanka ove devojčice uključio se i bivši detektiv Mark Vilijams-Tomas koji je odlučio da proveri da li je osuđeni pedofil Kristijan B. zaista odgovoran za Madin nestanak. Kako se uopšte došlo do ovog osumnjičenog i je li detektiv Vilijams-Tomas na pravom tragu otkriće serija “Madelin Maken: Glavni osumnjičeni” (20. 5., od 15:50).

Godinu dana nakon nestanka Madelin, Britaniju je šokirao nestanak devetogodišnje Šenon Metjus. Krivac za njen nestanak pronađen je nakon 24 dana, ali ni danas nije odgovoreno šta je tog kobnog februara Majkla Donovana nagnalo na ovaj čin. Iscrpna policijska istraga, osim Donovana, kao jednog od počinitelja navela je i Šenoninu majku. Čovek koji na prvi pogled nije imao nikakve veze sa Šenon ubrzo se pokazao glavnim krivcem, ali postavilo se pitanje da li je delovao sam. Ostalo je i otvoreno pitanje i šta se tokom 24-dnevne otmice događalo u Donovanovom stanu. Odgovor će pokušati da da dokumentarni film “Čovek koji je oteo Šenon Metjus” (19. 5., 15:35).

UGAŠENI SJAJ GLUMAČKE ZVEZDE

Izlazak kojim je glumac Rob Noks slavio ulogu u filmu “Hari Poter i polukrvni princ” pokazao se kobnim. Ono što je trebala da bude proslava njegovog uspeha pokazalo se njegovim tragičnim krajem. Našavši se u sukobu s nekolicinom mladića, u želji da odbrani brata od napada Rob je izboden i ubijen. Tragičan kraj 18-godišnjeg glumca šokirao je i zauvek promenio živote njegove porodice, ali i britanske javnosti. Robova smrt još je jednom naglasila problem s kojim su se Britanci sve više susretali - napadi nožem. I Robova porodica iskoristila je priliku i, uprkos velikoj tuzi, pozvala policiju da učini nešto po ovom pitanju. Nažalost, ovakvi napadi nastavili su se i dalje, a sada glumčeva porodica otkriva kakve je posledice ostavilo njegovo ubistvo, kako se nose s njegovom smrću i mogu li se napadi hladnim oružjem smanjiti. Film “Noks: Priča o Robu Noksu” čeka vas 4. 5. u 9:35.

Zločini koji su šokirali Veliku Britaniju
Saturday
04
May
2024
9:35 am
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje