Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOCS

Najbolji svetski dokumentarci na festivalu Beldocs od 9. do 16. septembra u Beogradu
Opširnije

Četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOCS održava se od 9. do 16. septembra u Beogradu u hibridnom formatu – na otvorenom, u bioskopima,i online.

Kao i uvek, na Beldocsu se prikazuju najbolji svetski dokumentarni filmovi iz prethodne godine, među kojima su brojni naslovi prikazani na najvećim svetskim festivalima i dobitnici najprestižnijih nagrada.

Paralaleno sa filmskim programom, održava se i Beldocs Industry uz podršku EU kroz program Kreativna evropa i podprogram MEDIA: Beldocs VR/AR Academy, Beldocs in Progress, Serbian Docs in Progress, Documentaries form Kids & Youth, Beldocs Market. 

Na ovogodišnjem Beldocsu održava se i deo programa MOVING CINEMA 2021, koji će mladima od 13 do 18 godina u Srbiji u naredne dve godine ponuditi brojne nove mogućnosti za aktivnu participaciju u oblasti filmske umetnosti kroz radionice, samostalno filmsko programiranje, donošenje odluka, rad sa filmskim stvaraocima, i kroz razvoj novih kreativnih praksi, znanja i veština. Ovaj projekat je nastao udruživanjem edukativnih kapaciteta pet evropskih partnera: A Bao A Qu (Španija) – vodeći partner; MenoAvilys (Litvanija); Kijufi (Nemačka); Otok Institut (Slovenija); Međunarodni festival dokumetarnog filma Beldocs (Srbija), a koji od 2014. godine okuplja najrelevantnije evropske aktere u oblasti filmske edukacije i razvoja mlade publike. Beldocs se pridružio projektu krajem 2020. i postao prvi partner van Evropske Unije.

Ponosni smo da je DOX TV ove godine bio pokrovitelj nagrade za Najbolji međunarodni dokumentarni film i što je glavni urednik DOX TV-a, Igor Tomljanović, bio deo stručnog žirija Serbian Docs in Progress gde se dokumentarni projekti iz Srbije predstavljaju međunarodnoj filmskoj industriji.

DOX TV je IPTV kanal specijalizovan da u vaš dom donosi pažljivo odabrane dokumentarce iz svetske, ali i domaće produkcije, među njima i brojne filmove nagrađene na prethodnim izdanjima Beldocsa. Kroz dijapazon uvek istinitih tema i žanrova DOX TV inspiriše svoje gledaoce i pruža im novi doživljaj dokumentaraca.

DOX TV možete pratiti na svim na Supernova i irisTV platformama.

Datum objave
16
September
2021